Noile tendinte in materie de accesorii pentru imbracaminte

Pentru sezonul acesta, cu siguranta, in ceea ce priveste accesoriile vestimentare, dictonul less is more nu se mai aplica. Noile colectii se concentreaza pe accesorii-accent, a caror versatilitate, culoare si opulenta fac o tinuta de neuitat.

Culoare

Culorile din noile colectii sunt feminine si, totodata, pline de forta. Pornind de la nuante de alb, bej, roz, albastru si pana la verde smarald, acestea sunt vedetele sezonului de primavara. In materie de nasturi si accesorii metalice, se poarta, deopotriva, culorile pastel si cele electrice.

Accente

In acest sezon, accesoriile au un rol mult mai mare decat unul decorativ, sunt un statement. Spun ceva despre noi, despre starea in care suntem si rolul social pe care vrem sa il jucam.

In industria vestimentara, se recurge la finisaje metalice pale, pretioase, pornind de la mai multe nuante de auriu sau nichel lucios. De asemenea, o alta tendinta este de a folosi nasturi mari, pretiosi si foarte eleborati ca stil si model, care sa joace rolul unei bijuterii pe tesatura. Acest rol il joaca si ornamentele metalice sau cele de nylon, termoadesive, care, fiind in diverse modele geometrice, se constituie ca puncte de interes pentru tinute.

Tot in ceea ce priveste accentele, designerii recurg si la nasturi imbracati in piele sau in imitatie de piele/lac si pana la nasturi imbracati cu aplicatii metalice pe margine. Acestia sunt de multe ori inlocuiti sau completati de riveti metalici geometrici supradimensionati, care dau greutate oricarui obiect vestimentar.

Pentru tinutele cu aer clasic, sunt preferati nasturii filigranati prin tehnica laser, putand fi produsi in modele geometrice sau florale. Pentru a da o nota de feminitate si stil unei tinute, se utilizeaza accesoriile sidefate ornamentale. De asemenea, designerii folosesc nasturi clasici care au un aspect vintage si dau clasa unei tinute.

In fiecare sezon, prin participarile la targurile de profil si parteneriatele internationale, Mabotex este in pas cu tendintele si pune la dispozitia partenerilor sai cele mai noi modele de accesorii pentru industria textila.